VR Museum

Je eigen Nationaal Virtual Reality (VR) Museum

Download de app nu via

App Store:

Download iPhone App

Google Play:

Download hier de Android App

Je bent ook van harte welkom in het eerste Nationaal Virtual Reality Museum ter wereld! Startend met 400 pronkstukken van 400 Nederlandse musea. Ontdek daar eén grote schatkamer van objecten en duik in het geheugen van elke stad, streek en provincie van ons land. Waar heden en verleden elkaar ontmoeten en je gemakkelijk richting kunt geven aan je eigen nieuwsgierigheid. Waar je vanaf je eigen bank aan een eindeloze ontdekkingsreis begint in een intuïteve en eigentijdse leeromgeving. Waar herinneringen herleven en je aan nieuwe belevenissen bouwt.

Het Nationaal VR Museum doet je verlangen om de pronkstukken in het echt te zien. Download gratis je eigen Nationale VR Museum in de App stores onder: “Nationaal VR Museum” of bezoek een museum bij jou in de buurt op 8 en 9 april.

IAmTheKnees (Denise) en Klaas van Kruistum beleven het eerste Nationaal VR-Museum ter Wereld!

Want waar…

Waar komt ons verleden tot leven?
Waar bewaren we onze schatten?
Waar kunnen we leren wie we zijn?
Waar komen we weer even tot onszelf?
Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen?
Waar vinden wij ons echte goud?

In onze musea

In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

/ons echte goud\

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Zij vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons échte goud!

Nationale Museumweek

Tot en met zondag 9 april 2017 staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Je kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen én buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt! Op nationalemuseumweek.nl vind je wat er allemaal te beleven is.

Over de Museumvereniging

De Nationale Museumweek en het Nationaal VR Museum zijn initiatieven van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van musea in Nederland. Samen met ruim 400 musea versterken we als vereniging het publiek belang van musea. We zetten ons in voor:

  • Een stevig draagvlak voor musea. Door de collectieve belangen te behartigen.
  • Een groter verdienvermogen voor musea. Door musea collectief te promoten.
  • Een sector die kwaliteit levert. Door een platform voor deskundigheid en kwaliteit te bieden.