Rafaël, Titiaan, Tintoretto, Savoldo, Lotto

Tot en met 18 juni zijn werken van enkele van de allergrootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance te zien in Enschede. In een unieke samenwerking met de Pinacoteca Tosio Martinengo in Brescia, organiseert Rijksmuseum Twenthe  een tentoonstelling van vijfenveertig topstukken van 16-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Geniet van alle details in de prachtige zalen van het museum en laat je meenemen naar het vroegste werk van Rafaël, de mooiste realistische portretten en de prachtige kleuren van Venetianen als Lotto. Behalve werk van de beroemde schilders uit Rome en Venetië, biedt de expositie een ruime keuze van hier minder bekende, maar onweerstaanbaar aantrekkelijke schilderijen van meesters uit Noord-Italië. Voor het eerst is in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen te zien.