Oeuvre en leven van Piet Mondriaan en De Stijl

In de mode of de vormgeving van magazines. Op verpakkingen, in advertenties of in videoclips. De kleurencombinatie van rood, geel en blauw die De Stijl iconische status heeft gegeven, is nog steeds heel geliefd. Maar wie heeft deze kenmerkende signature style eigenlijk bedacht? Het antwoord vindt u in het Gemeentemuseum Den Haag. In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl is opgericht. Het museum pakt daarom groots uit. De tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck, vertelt het verhaal van de vriendschap en wederzijdse beïnvloeding tussen twee schilders die heeft geleid tot het inhoudelijk fundament van De Stijl. Kom naar Den Haag en ga mee op ontdekkingsreis door het oeuvre en leven van Piet Mondriaan en De Stijl.