Igor Mitoraj, Light of the moon, 1991

Bovenop het duin bij museum Beelden aan Zee ligt dit grote masker van Igor Mitoraj (1944-2014). Het beeld is vanaf de Schevenings boulevard te zien en is één van de boegbeelden van het museum. Igor Mitoraj noemt zijn beelden “een echo uit een collectief verleden dat de mens in zich meedraagt”. Zijn werk wordt naast maskers gekenmerkt door thema’s als het lichaam, de versluiering en de klassieke oudheid. In zijn beelden brengt Mitoraj kwesties aan de orde als vrijheid en gevangenschap, eeuwige schoonheid, en de melancholie van de geschiedenis als contrast voor de relevantie van de hedendaagse kunstenaar. Museum Beelden aan Zee heeft verschillende monumentale beelden van Mitoraj in de collectie en toont in de zomer van 2020 een uitgebreid overzicht van deze kunstenaar.

Zien & doen

Speurneuzen gezocht!