Herman van der Worp, Gezicht op Zutphen, 1878

Herman van der Worp was zowel fotograaf als kunstschilder. Van der Worp schilderde, zoals gebruikelijk in zijn tijd, met een fotografisch oog en vice versa fotografeerde hij met schilderkunstige blik. Maar Herman volgde uiteindelijk zijn hart. Rond 1900 stopte hij met fotografie in opdracht, omdat ’het fotograferen hem maar weinig bevredigde’’. De vrije schilderkunst beviel hem wel en die zelf gekozen vrijheid heeft hij dan ook volop benut. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid schilderijen die hij maakte en de succesvolle exposities van zijn werk. Met veel gevoel voor kleur en sfeer maakte hij dit ‘persoonlijke portret’ van zijn eigen stad. Mooier en gevoeliger dan hij ooit op foto had vast kunnen leggen.

Online extra's

Thuismuseum bezoekt Koele Wateren, ga mee op reis!
20 apr t/m 26 apr

Thuismuseum bezoekt Koele Wateren, ga mee op reis!

Speel het dubbel-zes spel uit 1880

Speel het dubbel-zes spel uit 1880

Ook nu kun je Koele Wateren bezoeken

Ook nu kun je Koele Wateren bezoeken

Alsjeblieft, jouw kleurplaten bij Koele Wateren!
20 apr t/m 26 apr

Alsjeblieft, jouw kleurplaten bij Koele Wateren!