Gijs Frieling, Kastanjebloesem – 1997

Een prachtig groot schilderij van Gijs Frieling, zinderend van kleur, waarvan je hier een detail ziet. Het verbeeldt de kringloop die de natuur iedere keer opnieuw doorloopt. Van knop tot bloei, bolster met vrucht en uiteindelijk het verval. Al deze stadia zijn door Frieling omvat door stralend blauwe aureolen. Het schilderij staat daarmee symbool voor de nieuwe collectiepresentatie die vanaf medio 2021 in Museum W te zien zal zijn, wanneer de deuren weer geopend worden. Museum W biedt de bezoeker de gelegenheid om een route af te leggen langs de ‘kringloop van het leven’. Een cultuurhistorische reis langs de belangrijkste levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie hij/zij is of waar hij/zij vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Neem nu alvast een kijkje online: www.museumw.nl.