Generaal Hackett’s avontuur op schaal

In de winter van 1944-1945 organiseerde het verzet in de Biesbosch crossings tussen bevrijd en bezet gebied. In de nacht van 4 op 5 februari 1945 werd de Britse generaal Sir John Hackett overgebracht van het nog bezette Sliedrecht naar het bevrijde Lage Zwaluwe. Op 8 april 1967 kreeg de vrouw van de generaal bij de voorpremière van de film
“Grensrechters in de Biesbosch”over het verzet in de Biesbosch, een speciaal vervaardigde Delfts porseleinen schaal aangeboden door de Koninklijke Vereniging ‘Onze Luchtmacht’. Met daarop afgebeeld het avontuur dat de generaal in 1945 beleefde. De erfgenamen van de familie Hackett hebben besloten de schaal te schenken aan het Biesbosch Museum in Werkendam, dat een apart deel van de collectie gewijd heeft aan de rol van het gebied in de Tweede Wereldoorlog.

Zien & doen

Expositie | Biesbosch 75 jaar bevrijd!
13 apr t/m 26 apr
Dit is een activiteit met het thema 'Vrijheid'

Expositie | Biesbosch 75 jaar bevrijd!