Gek van surrealisme. Salvador Dali

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert tot en met 28 mei 2017 met trots Gek van surrealisme, een ongeëvenaard overzicht met topstukken afkomstig uit vier befaamde Europese privé-verzamelingen. Het museum laat de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. De tentoonstelling belicht de droomwereld, fantasie, gekte en de onbeteugelde passie van de kunstenaars en ook de verzamelaars van deze beroemde kunstbeweging. Voor het eerst zijn ruim 300 werken van vier voortreffelijke privécollecties in één expositie samengebracht. Gek van surrealisme is een reizende tentoonstelling, Rotterdam is de laatste stop. Dit is dé kans om deze surrealistische expositie in vol ornaat te bewonderen.

Salvador Dalí, Couple aux têtes pleines de nuages (Een paar met het hoofd vol wolken), 1936. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, fotograaf: Studio Tromp, Rotterdam. © Salvador Dalí, Fundación Gala-Salvador Dalí, c/o Pictoright Amsterdam 2017