De hoeve is ons pronkstuk

Bij Museum ’t Oude Slot hebben we bijzondere aandacht voor de collectie Veldhoven. Het belangrijkste object van deze collectie is ons gebouw. Voor 1203 was de plek waar het museum nu staat een leengoed in bezit van de graaf van Sint-Oedenrode. Na verschillende eigendomswisselingen komt het leengoed in bezit van de familie Goyart van Eyck. Op het leengoed bouwt Goyart van Eyck ’t Oude Slot van Zeelst. Het wordt deels verhuurd en in de eerste helft van de 18de eeuw gebruikt als pastorie voor de pastoors uit Zeelst. Rond 1825 wordt het gesloopt, de gracht gedeeltelijk gedempt en met het afbraakmateriaal een landhoeve gebouwd. In 1964 koopt de gemeente Veldhoven de historische hoeve. Al snel daarna vinden de eerste exposities plaats.