​Antieke kaaspers

Deze kaaspers (± 1855) is klassiek uitgevoerd met snijwerk in krullen, bladeren, ranken, bloemen, vazen en engelen. Het schilderwerk imiteert houtsoorten als eiken, mahonie, palisander maar ook marmer. Ook is er gebruik gemaakt van bladgoud en goudvernis. De Pers is een uniek stuk gebouwd van grenen met ijzer en koperbeslag. Een eenmalig topstuk van ambachtswerk. Alle onderdelen van de pers – basis, staanders, balk, hefboom, kroonstuk et cetera – zijn aan alle zijden voorzien van rijke versieringen. iedere centimeter is gestoken, besneden of met sierschilderwerk naar een hoger niveau gebracht. Zoals deze pers is er geen tweede!

35 jaar Het Hollands Kaasmuseum.  

In de maand april bestaat het Hollands Kaasmuseum 35 jaar.   

Op 18 april 2018 wordt hier aandacht aangegeven met de opening van een tijdelijk expositie van schilderijen van met name het Noord Hollands landschap waarin ook mens en dier worden geschilderd. Figuratief uitgevoerd maar vaak  ook met een grote mate van abstractie. Verstild of sfeervol, kleurig, krachtig en expressief  verbeeld. 

Op 21 april 1983 is het museum open gegaan en konden de voorwerpen, eigendom van de Stichting Hollands Zuivelarchief, worden tentoongesteld in De Waag in Alkmaar.
In 2014 heropende Koning Willem Alexander het vernieuwde en heringerichte museum.
Jaarlijks ontvangt het Kaasmuseum ruim 35.000 bezoekers uit de hele wereld.
Het museum heeft geen betaalde krachten en zorgen zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers 
voor een succesvolle bedrijfsvoering en presentatie van het proces van ‘KOE naar KAAS’ in het verleden tot heden.