‘Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden’

20 apr t/m 26 apr

Jip van Thuismuseum.nl kwam in ons museum langs om een online rondleiding op te nemen van onze tentoonstelling ‘Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590–1800’. In de vlog ‘Jip krijgt zilverkoorts in de nieuwe tentoonstelling’ loopt Jip langs verschillende topstukken.

Bekijk in de vlog hoe de komst van Willem van Oranje naar Delft de stad voorgoed heeft veranderd. Kunstenaars en ambachtslieden kwamen in zijn kielzog mee, want waar het hof was, daar zaten de opdrachten. Alleen het hof en de kerk konden deze zeer exclusieve pronkstukken betalen. In het tweede deel van de tentoonstelling ziet u ook hoe hele zilveren serviezen werden vervaardigd door de zilversmeden. In de 18de eeuw kwam de productie van het gebruikszilver tot een hoogtepunt. Allemaal om mee te pronken.

Laat u vanuit uw huiskamer onderdompelen in het zilver en ontdek in haar vlog waarom Jip zilverkoorts krijgt.