Een aap op een fiets, hoe knip je zoiets?

20 apr t/m 26 apr

Je kunt de prachtige expositie ‘Janssens en Koerten | Geknipt voor de kunst’ in het Westfries Museum nu niet bezoeken, daarom bieden het museum en Eline een aantal workshops aan om thuis te kunnen doen. Doe mee met de workshop Een aap op een fiets, hoe knip je zoiets? Knipkunst was in de 17e eeuw een populaire kunstvorm die net zo groot was als schilderen. Een van de belangrijke kenmerken van knipkunst is het gebruik van silhouetten. Dit geeft knipkunst zijn magische en sprookjesachtige uitstraling. Leer nu van Eline hoe je dit zelf kunt leren knippen. Op de websitepagina wfm.nl/online-knipkunst is naast de inspirerende workshop van Eline op video hierover ook een inspiratieblad beschikbaar waar je voorbeelden en patronen kunt vinden. Ook leuk om samen met kinderen te doen!