FLUFFAGEDDON – The Movie, met Jurjen Galema

20 apr t/m 26 apr

Dit jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. Alles staat of valt met onze vrijheid. Individuele expressie, kunst, culturele ontplooiing – zonder vrijheid zou het niet bestaan. In Museum Dr8888 vieren we dit met het werk van de jonge kunstenaar Jurjen Galema.

De in Drachten geboren Jurjen Galema (1992) is parttime dragqueen. Afkomstig uit het nuchtere Friesland heeft hij altijd een disconnectie gevoeld met de hoge kunstwereld. Met zijn soft sculptures wil hij een brug slaan tussen de kunstwereld en de maatschappij door uiteenlopende outgoing karakters met allemaal een eigen uitstraling. Hij onderzoekt thema’s als gender, identiteit, menselijk lichaam en verslavingen.

Zijn alter ego Lola Lasagna speelt een grote rol bij het maken van de soft sculptures. Zijn werk is binnenkort te bewonderen in Museum Dr8888, voor nu laten we jullie met hem kennis maken door middel van deze video gemaakt door Glenna Luhrs Ortiz & Frederieke van der Molen.