Tweede Nationale Museumweek trapt af met Hondekop in Utrecht
16 maart 2016

Tweede Nationale Museumweek trapt af met Hondekop in Utrecht

De tweede Nationale Museumweek vindt plaats van 16 tot en met 24 april 2016.  Dan plaatsen 500 Nederlandse musea hun pronkstukken in de schijnwerpers. In de Museumweek staat heel Nederland  in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed. De Nationale Museumweek 2016 opent dit jaar in Utrecht. Daar is dan de Hondekop-trein in blinkend goud, groot en midden in het centrum te bewonderen. Meer dan 30.000 Museumkaarthouders hebben recent hun stem uitgebracht op het Gouden Pronkstuk van hun voorkeur. Daarvan stemde 58% op deze trein, de Hondekop. En met Gouden pronkstukken in Middelburg (Eva), Kampen (Drinkhoorn van het Sint Anna- of Rijnschippersgilde), Leeuwarden (Zwaard van Grutte Pier) en Maastricht (Mosasaurus) bereikt de Nationale Museumweek het hele land.