Tweede Nationale Museumweek genereerde veel aandacht voor musea door het hele land

Zondag 24 april 2016

/Ons Echte Goud\, dichterbij dan je denkt!

Ruim 350 musea hebben van 16 t/m 24 april 2016 actief meegedaan aan de tweede Nationale Museumweek. Op tal van manieren gaven zij aandacht aan de museale collecties die zij in huis hebben. Met elkaar organiseerde de musea zo’n 2.500 unieke rondleidingen, lezingen en workshops. Heel Nederland kwam zo een week lang in het teken te staan van onze musea, onze kunst en ons erfgoed: /Ons Echte Goud\. In vijf steden werden museale pronkstukken opgeblazen tot indrukwekkende en confronterende grootte. De Nationale Museumweek heeft in de traditionele media, zowel landelijk als regionaal en op sociale media veel publiciteit gegenereerd.

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, dé brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met prachtige museumcollecties, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek. COLLAGE