Sevn Alias curator en headliner in Museum TwentseWelle tijdens Nationale Museumweek 2018
3 april 2018

Hiphopartiest du moment geeft op 14 april een éénmalig en gratis toegankelijk optreden in Enschedees museum

Een concert bijwonen in een museum en je tegelijkertijd laten inspireren door de museale pronkstukken? Het kan op zaterdag 14 april aanstaande. Dan presenteert de Nationale Museumweek The Golden Hour: een muzikale tour die in Enschede begint en op zondag 15 april in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam eindigt. Rapper Sven Alias is de leading man van deze speciale optredens in deze musea in het slotweekend van de Museumweek, hij cureert bovendien een aantal highlights uit de collectie. Toegang tot The Golden Hour is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden is noodzakelijk en kan via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour.

Primeur: Sevn Alias geeft tijdens deze avonden een exclusief optreden waarbij hij voor de gelegenheid wordt gesupport door saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective).

Museum TwentseWelle staat tijdens de Golden Hour op 14 april vanwege hun tentoonstelling ‘Frankenstein, ik denk dus ik ben’ helemaal in het teken van de toekomst en vol met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. Bewonder de augmented reality kunst van Louise te Poele: wanneer je door een mobiele telefoon naar haar schilderijen kijkt, komen ze tot leven. Of ontmoet de robots van uitvinder Eibert Draisma en maak samen met hem een zogenaamde ‘Battery Eating Spider’ in de museumfabriek. Sevn Alias probeerde dit alvast uit. Verder kunnen bezoekers dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk een drankje drinken. The Golden Hour wordt gehost door Stephanie Afrifa, bekend van DWDD.

Millennials en musea
The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials om meer speciale programma’s en feesten in musea terug te zien. Uit recent onderzoek* blijkt bovendien dat driekwart van de millennials weleens een museum bezoekt. Van deze groep geeft bijna 80% aan dit liever samen dan alleen te doen en bij voorkeur in het weekend. Een get together met vrienden in Enschede lijkt dus het perfecte culturele uitje.

Golden Hour: onderdeel van de Nationale Museumweek
The Golden Hour is onderdeel van de vierde editie van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 9 t/m 15 april plaatsvindt. Tijdens deze week presenteren ruim 400 musea hun collecties op niet eerder vertoonde wijze en vaak met extra aantrekkelijke activiteiten. Doel van de Nationale Museumweek is om groepen te bereiken die zelden of nooit musea bezoeken. Meer informatie en alle activiteiten vind je op Nationalemuseumweek.nl.

Programma The Golden Hour – TwentseWelle
Wat: The Golden Hour
Waar: Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede)
Wanneer: zaterdag 14 april (18:00 – 21:00)