Sevn Alias curator en headliner in Het Scheepvaartmuseum tijdens Nationale Museumweek 2018
3 april 2018

Hiphopartiest du moment geeft op 15 april een éénmalig en gratis toegankelijk optreden in Amsterdams museum

Een concert bijwonen in een museum en je tegelijkertijd laten inspireren door de museale pronkstukken? Het kan op zondag 15 april aanstaande. Dan presenteert de Nationale Museumweek The Golden Hour: een muzikale tour die op zaterdag 14 april in Museum TwentseWelle begint en op zondag in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam eindigt. Rapper Sven Alias is de leading man van deze speciale optredens in deze musea in het slotweekend van de Museumweek, hij cureert bovendien een aantal highlights uit de collectie. Toegang tot The Golden Hour is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden is noodzakelijk en kan via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour.

Primeur: Sevn Alias geeft tijdens deze avonden een exclusief optreden waarbij hij voor de gelegenheid wordt gesupport door saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective).

Het Scheepvaartmuseum laat tijdens de Golden Hour op 15 april onze 500 jaar maritieme geschiedenis zien. Bijvoorbeeld via de spectaculaire Virtual Reality tijdreis ‘Dare to Discover’. Deze VR journey, die te zien is aan boord van het VOC-schip ‘Amsterdam’, voert je terug naar de Gouden Eeuw. Teken mee aan een wereldkaart zoals je die nog nooit gezien hebt of haak aan bij de highlight-tour langs de meest bijzondere museumobjecten. Je kunt ook een kijkje nemen bij de studio van Sublime FM, die speciaal voor deze avond neerstrijkt in het Scheepvaartmuseum. Verder kunnen bezoekers dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk een drankje drinken. The Golden Hour wordt gehost door Stephanie Afrifa, bekend van DWDD.

Millennials en musea
The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials om meer speciale programma’s en feesten in musea terug te zien. Uit recent onderzoek* blijkt bovendien dat driekwart van de millennials weleens een museum bezoekt. Van deze groep geeft bijna 80% aan dit liever samen dan alleen te doen en bij voorkeur in het weekend. Een get together met vrienden in Amsterdam lijkt dus het perfecte culturele uitje.

Golden Hour: onderdeel van de Nationale Museumweek
The Golden Hour is onderdeel van de vierde editie van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 9 t/m 15 april plaatsvindt. Tijdens deze week presenteren ruim 400 musea hun collecties op niet eerder vertoonde wijze en vaak met extra aantrekkelijke activiteiten. Doel van de Nationale Museumweek is om groepen te bereiken die zelden of nooit musea bezoeken. Meer informatie en alle activiteiten vind je op Nationalemuseumweek.nl.

Programma The Golden Hour – Het Scheepvaartmuseum
Wat: The Golden Hour
Waar: Het Scheepvaartmuseum (Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam)
Wanneer: zondag 15 april (18:00 – 21:00)