“Je ziet meer met twee paar ogen”
14 april 2018

“Je ziet meer met twee paar ogen”

Ruim 3.000 Museumkaarthouders ontmoeten elkaar op basis van museale voorkeur in meer dan 40 musea tijdens Nationale Museumweek!

Amsterdam, 14 april 2018 – Zo’n 3.000 Museumkaarthouders hebben elkaar gisteravond tijdens de Nationale Museumweek ontmoet, op basis van hun museale interesses. Maar liefst 43 musea openden hun deuren voor deze speciale MuseumkaartMatch-Avond. “Stadsmuseum Harderwijk had de eer deze avond te mogen openen, daarna volgden nog 42 musea door het hele land. “Je ziet meer met twee paar ogen, een tentoonstelling gaat meer leven!” aldus een enthousiaste bezoeker.
 
Alle deelnemende musea hadden tijdens deze speciale MuseumkaartMatch-Avond een speciale programmering om kaarthouders met elkaar in contact te brengen via de museale collecties die hen aanspreken. MuseumkaartMatch is vorig jaar in de aanloop naar de Museumweek gestart als experiment, maar het instant succes smaakte duidelijk naar meer.
Sinds de introductie worden er maandelijks via https://www.museumkaart.nl/matchzo’n 2.000 oproepen geplaatst om samen een tentoonstelling of museum te gaan bezoeken. En ontvangen die duizenden kaarthouders een veelvoud aan bereidwillige reacties. Het tekent de groeiende behoefte om gezamenlijk musea te bezoeken.
 
Hoe werkt MuseumkaartMatch?
•  Op basis van je voorkeur voor een museum, een tentoonstelling of type collectie een passende match vinden om samen musea te gaan bezoeken.
•  Alleen voor 19 jaar en ouder.
•  Via https://www.museumkaart.nl/match worden kaarthouders uitgenodigd om in hun eigen omgeving “Mijn Museumkaart” een persoonlijk profiel aan te maken om op zoek te gaan naar die passende match.
•  Kijk voor meer informatie op: https://www.museumkaart.nl/match
 
Over de Nationale Museumweek 

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud! En de Museumkaart biedt daar een jaar lang makkelijk toegang toe. Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land.

Meer nieuws

Latifah en Re:Freshed Orchestra sluiten Nationale Museumweek 2019 spetterend af in het Amsterdam Museum!

Latifah en Re:Freshed Orchestra sluiten Nationale Museumweek 2019 spetterend af in het Amsterdam Museum!

Programma Golden Hour in het Amsterdam Museum

Programma Golden Hour in het Amsterdam Museum

Programma Golden Hour in Museum Het Valkhof

Programma Golden Hour in Museum Het Valkhof