Museumweek opent in Utrecht met Klaas van Kruistum
16 maart 2016

Museumweek opent in Utrecht met Klaas van Kruistum

Aan de hand van Mol Klaas van Kruistum komen we op donderdag 15 april meer te weten over de Mat ’54, oftewel de Hondekop uit het Spoorwegmuseum. In het Gouden Gesprek  bevraagt hij – samen met 50 basisscholieren – DJ Jeroen Nieuwenhuize over zijn voorliefde voor treinen. Ook gaan ze dieper in op de betekenis en waarde van de Hondekop en andere museumschatten. De onthulling is op donderdag 15 april op het Domplein, in het historische hart van Utrecht. Vlakbij, in het Museumkwartier, zijn interessante musea het bezoeken waard.