Geschiedenis komt tot leven in Kampen
19 april 2016

Geschiedenis komt tot leven in Kampen

Scholieren krijgen gastcollege van beste geschiedenisleraar van Nederland, Martijn Vermeulen

De Nationale Museumweek 2016 staat vandaag in het teken van de educatieve waarde van musea. De beste geschiedenisleraar van Nederland, Martijn Vermeulen gaf daarom vanochtend de geschiedenisles van hun leven aan scholieren te Kampen. Hij vertelde voor een aandachtig publiek over de geheimen van de “Drinkhoorn”. De originele Drinkhoorn van het Sint Anna- of Rijnschippersgilde is te zien in het Stedelijk Museum Kampen, de 6 meter hoge Gouden replica staat de komende drie dagen voor het museum op de Vispoort te Kampen.