Fans rapper Sevn Alias verrast door collectie Museum TwentseWelle!
14 april 2018

Fans rapper Sevn Alias verrast door collectie Museum TwentseWelle!

Honderden fans voor het eerst in een museum tijdens Golden Hour

Enschede, 14 april 2018 – “Wat vet, wat nice! Is dit allemaal echt?”. Honderden fans van rapper Sevn Alias, kijken hun ogen uit als ze door Museum TwentseWelle dwalen, op zoek naar het optreden van hun muzikale held. De meeste van hen bezochten nooit eerder een museum en verbazen zich over de indrukwekkende metershoge oerdieren, de futuristisch lopende robotmodellen en “coole” uitlegclips. Want hoe bereik je een publiek dat normaal weinig tot nooit een museum bezoekt? Door een populaire rapper voor twee dagen curator te maken en hem een concert in een museum te laten verzorgen.

Bekijk hier het videoverslag (tekst loopt door na video):

De Nationale Museumweek sluit dit jaar af met twee Golden Hours, speciaal voor millennials. Museum TwensteWelle opende daarom de deuren voor dit jonge museumpubliek. Presentatrice Stephanie Afrifa, was ook nog nooit in dit prachtige museum geweest, maar is onder de indruk: “Hoe de museale voorwerpen uit dit museum en de kunst van rapmuziek hier samenkomen, is uniek in Nederland”. Sevn Alias is zelf verrast door de zaken die hij heeft gezien en geleerd. “Ik vond een museum altijd wat beangstigend, maar dat blijkt nergens voor nodig te zijn geweest.”

In Nederland zijn er ruim 4 miljoen millennials; zij zijn geboren tussen 1980 en 2000. Velen van hen bezoeken zelden of nooit een museum. Daarom organiseert de Nationale Museumweek dit jaar twee “Golden Hours”: op zaterdag (14 april) in TwentseWelle in Enschede en op zondag (15 april) in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Met speciale inhoudelijke programma’s in die musea zullen Sevn Alias en Benjamin Herman de bezoekers betrekken bij de museale collecties. Verder kun je kennis maken met elkaar én met Zwarte Koffie. In hun fameuze stijl brengen ze het publiek van hiphop naar house en van disco naar nieuwe electronische tracks.

Tijdens de vierde Nationale Museumweek die plaats vindt van 9 t/m 15 april, staat heel Nederland in het teken van een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Deze musea doen allemaal op hun eigen manier: met speciale activiteiten of bijvoorbeeld bijzondere programmering rond een pronkstuk. Drie ervan worden uitvergroot tot indrukwekkend en confronterend formaat waardoor niemand meer om #OnsEchteGoud heen kan.
Tijdens de Nationale Museumweek gebeurt er nog veel meer, een overzicht:
  • maandag 9 april: Onthulling Gouden zandsculptuur Slot Loevestein (Zaltbommel)
  • dinsdag 10 april: Opening Gouden pop-up museum in Mytylschool De Thermiek i.s.m. Naturalis (Leiden)
  • woensdag 11 april: Opening Gouden pop-up museum in Scholengemeenschap Liudger i.s.m. Observeum (Burgum)
  • woensdag 11 april: Onthulling Gouden replica van de Ploeger (Helmond)
  • donderdag 12 april: Opening Gouden pop-up museum in College Den Hulster i.s.m. Limburgs Museum (Venlo)
  • vrijdag 13 april: Onthulling Gouden waterprojectie van de Halve Maen (Harlingen)
  • vrijdag 13 april: MuseumkaartMatch-Avond in 44 musea met een gouden tintje in Stadsmuseum Harderwijk
  • zaterdag 14 april: Speciale activiteiten in diverse musea door heel Nederland
  • zaterdag 14 april: “Golden Hour”: Speciaal voor millennials in Museum TwentseWelle (Enschede)
  • zondag 15 april: Speciale activiteiten in diverse musea door heel Nederland
  • zondag 15 april: “Golden Hour”: Speciaal voor millennials in Scheepvaartmuseum (Amsterdam)
Voor alle laatste ontwikkelingen, activiteiten en nieuws: www.nationalemuseumweek.nl

Over de Nationale Museumweek
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land.