Actrice Isa Hoes en presentator Klaas van Kruistum geven in Middelburg les over Gouden naakte Eva

Dinsdag 19 april 2016

Musea zijn schatkamers van schitterende objecten, zoals onze ‘Eva’

Actrice Isa Hoes en presentator Klaas van Kruistum, gaven tijdens de Nationale Museumweek op dinsdag 19 april in Middelburg onder flinke publieke belangstelling, uitleg aan zo’n 100 basisscholieren over het sensuele mesheft Eva. De in goud gehulde vergroting van Eva uit het Zeeuws Museum staat t/m 21 april te schitteren op de Markt, om zo veel mogelijk passanten te verrassen en te inspireren met het échte goud uit het Zeeuws Museum te Middelburg.

Het 16-eeuwse mesheft, waarvan het origineel slechts 8 cm groot is, is voor de Nationale museumweek uitvergroot tot een, niet te missen, 14 meter hoog gouden pronkstuk. Isa Hoes: “Musea halen je even uit het hier en nu! ‘Eva’ laat je zien hoe hier in 1600 met mes werd gegeten. Heel sensueel dus!”. Voorzitter van de Raad van Toezicht Jolanda van Koeveringe benadrukte de trots op het Zeeuwse erfgoed. Burgemeester Harald Bergmann roemde de collecties uit het Zeeuws Museum: “Wij hebben Eva in ons hart gesloten. Zij vertelt ons het verhaal van Zeeland. Musea verbinden mensen met het verleden en het heden. En verbindt mensen met elkaar!”

JLOUSBERG__D3_8349_WEB