Zandvoorts Museum

​Vissersvrouw met vissen in mand

Pronkstuk

​Vissersvrouw met vissen in mand

Thérèse Schwartze – Vissersvrouw met vissen in mand
 
Ons pronkstuk is geschilderd door de Nederlandse portretschilderes Thérèse Schwartze (1851-1918). Haar vader was schilder, haar zuster Georgine was beeldhouwster en de dochters van haar zuster werden eveneens kunstschilderessen. Ze trouwde in 1906 met de hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad, Anton van Duyl. Schwartze portretteerde ook leden van de koninklijke familie. Dat leidde tot steeds meer opdrachten. Diverse van haar werken bevinden zich in het Rijksmuseum en in het Joods Historisch Museum te Amsterdam.

Delen

Exposities

24 mrt 2017 - 1 mei 2017 This is China

This is China

Dankzij persoonlijke oriëntaties in China en de daardoor verworven vriendschappelijke relaties met de Chinese kunstwereld, hebben de Kunstbroeders een indrukwekkende kunstportfolio met kunstwerken van uitsluitend Chinese kunstenaars opgebouwd. Zo hebben zij meegewerkt aan het vestigen van (jonge) veelbelovende Chinese kunstenaars en het nog bekender maken van gerenommeerde talenten. Galerie Kunstbroeders Chinese Contemporary Art is het kunstplatform van Rijk Schipper, die zijn liefde voor kunst in het algemeen en Chinese kunst in het bijzonder, graag met u deelt tijdens de tentoonstelling in het Zandvoorts Museum.

Museuminformatie

Zandvoorts Museum

Zandvoorts Museum

Hét centrum hedendaagse kunst en de geschiedenis van Zandvoort samenkomen, met een aanbod van activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, creatieve workshops en het Museumpodium. Kunst aan de hand van een gevarieerde jaarkalender met een zeer uiteenlopend aanbod aan exposities. 

Het Zandvoorts Museum is ontstaan uit het in 1977 opgerichte Cultureel Centrum Zandvoort. Het Cultureel Centrum Zandvoort bezat een grote oudheidkundige collectie en deze werd in 1980 ondergebracht bij de Gemeente Zandvoort. In 1994 ontstond het Zandvoorts Museum dat vanaf toen de collectie is gaan beheren. In 2001 werd het ingrijpend verbouwde museum heropend.

Het Zandvoorts Museum bezit een uitgebreide collectie tekeningen, prenten en schilderijen met o.a. werk van J.F. Hulk en Jan H.B. Koekoek. De fotocollectie van het museum telt ruim 15.000 oude foto's die het leven van Zandvoort, vanaf het moment dat de fotografie haar intrede deed tot op heden verbeelden.
 

Openingstijden

wo t/m zo 13-17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr, 25, 26 + 31 dec (en gedurende de op- en afbouw van sommige tentoonstellingen)

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 18 jaar gratis


Museumkaart geldig