De Voorzaan van Claude Monet

Pronkstuk

De Voorzaan van Claude Monet

In 2015 werd het Zaans Museum de trotse eigenaar van De Voorzaan en de Westerhem van Claude Monet (1840-1926). De wereldberoemde Franse schilder vervaardigde het doek tijdens zijn verblijf in Zaandam in 1871. Met de molens, typische houten huizen en rivier de Zaan was de Zaanstreek al in de 19de eeuw een toeristische bestemming. Ook Monet was enthousiast; hij maakte tijdens zijn verblijf maar liefst 25 schilderijen en 9 schetsen. De Voorzaan en de Westerhem van Monet is het middelpunt van een presentatie over het Zaanse landschap als inspiratiebron voor kunstenaars. In een interactieve presentatie zijn alle schilderijen en schetsen die Monet in Zaandam maakte op ware grootte te zien. 

Delen

Museuminformatie

Zaans Museum

Zaans Museum

Het Zaans Museum neemt je mee naar een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, de industrieën, de groene houten huizen en de koopmansgeest. Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken. In 1871 bezocht de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet de Zaanstreek en raakte zo geïnspireerd dat hij hier maar liefst 25 schilderijen maakte. In het Zaans Museum ziet u De Voorzaan en de Westerhem. Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg 20e-eeuws chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.

Openingstijden

dagelijks 10-17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 10, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 6, CJP / 65+ € 8,50
NB: parkeren bij het museum en/of De Zaanse Schans is helaas niet gratis. Een dagkaart kost € 10.


Museumkaart geldig

Activiteit

Maak zelf een Monet en lezing

Maak zelf een Monet en lezing

Za 8 & zo 9 april, 12-16 uur: Maak zelf een Zaanse Monet! In 2015 werd het Zaans Museum de trotse eigenaar van De Voorzaan en de Westerhem van Claude Monet (1840-1926). De wereldberoemde Franse schilder schilderde het doek tijdens zijn verblijf in Zaandam in 1871. Claude Monet was enthousiast; hij maakte tijdens zijn verblijf in Zaandam maar liefst 25 schilderijen en 9 schetsen.
Kom met je familie naar het Zaans Museum en maak je eigen Zaanse Monet! Bij binnenkomst krijg je een gratis tasje met verschillende spelletjes en opdrachten die je samen met de hele familie kunt doen. Daarna is het tijd om zelf een Monet-schilderij te maken en daarom heen een mooie lijst te knutselen.

Zo 9 april, 14 uur: Lezing Monet in Zaandam door conservator Hester Wandel, die de Zaanse schilderijen van Monet toelicht en vertelt  over zijn bijzondere verblijf in Zaandam. Daarna volgt een bezoek aan De Voorzaan, de Westerhem en de Monet-presentatie, waarin alle schilderijen en schetsen, die Monet in 1871 in Zaandam maakte, op ware grootte te zien zijn. Lezing gratis.

 Dit weekend geldt korting: volw € 5, i.p.v. € 10, kinderen € 3