Witte de With, Hedendaagse Kunst

Witte de Withstraat 50 - 3012BR ROTTERDAM 010 - 4110144 http://www.wdw.nl info@wdw.nl
Melly Shum hates her job

Pronkstuk

Melly Shum hates her job

Voor veel Rotterdammers en vaste bezoekers is het inmiddels een vertrouwd beeld: Melly Shum hates her job. Het levensgrote billboard siert sinds jaar en dag de zijgevel van Witte de With Center for Contemporary Art, in hartje Rotterdam. Het is een werk van de Canadese kunstenaar Ken Lum. Centraal thema in zijn solotentoonstelling uit 1990 – waar dit billboard tot stand kwam – was de westerse portretkunst, die reikt van heroïsch tot anoniem, van individuele tot groepsportretten en van olieverf op doek tot reclamefotografie. 

Delen

Exposities

27 jan 2017 - 30 apr 2017 The Music of Ramón Raquello and his Orchestra

The Music of Ramón Raquello and his Orchestra

Met The Music of Ramón Raquello and his Orchestra presenteert Witte de With het grootste monografische overzicht van het werk van kunstenaar en filmmaker Eric Baudelaire (1973) tot nu toe. De tentoonstelling omspant meer dan tien jaar aan installaties, drukwerk, teksten, fotografie en films en volgt Baudelaires aanhoudende zoektocht naar een treffende verbeelding van de catastrofale complexiteit van het moderne leven. Een van de centrale werken in de tentoonstelling is zijn nieuwste, nooit eerder vertoonde speelfilm AKA Jihadi.  

10 feb 2017 - 30 apr 2017 Judy Radul

Judy Radul

Mediatechnologie, automatisering, CCTV en uiteenlopende soorten schermen zijn alomtegenwoordig. Het zijn de cultureel en politiek geladen kaders waardoor we de werkelijkheid zien, maar die de realiteit ook steeds meer vertroebelen of zelfs overnemen. Met the king, the door, the thief, the window, the stranger, the camera transformeert Judy Radul (1962) de tentoonstellingsruimte in Witte de With in een dynamische filmset voor live beeldproductie waar de poëtische en sociale impact van deuren, ramen, in- en uitgangen wordt onderzocht met haar multi-camera, live-feed ‘present system’, de ruggengraat van de tentoonstelling. Het gedrag van de bezoekers wordt gestuurd en gevolgd door camera’s waarvan de bewegingen ingegeven worden door eerder opgenomen filmmateriaal.

17 jun 2017 - 20 aug 2017 Cinema Olanda. Platform

Cinema Olanda. Platform

Witte de With Center for Contemporary Art presenteert Cinema Olanda: Platform, een tentoonstelling die zich voortdurend verder ontwikkelt, met als integraal onderdeel een zes weken durend live programma. Cinema Olanda: Platform ligt in het verlengde van Cinema Olanda, de presentatie van Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter in het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië (2017). Cinema Olanda: Platform bij Witte de With maakt de cirkel rond en brengt bovendien de hoofdthematiek uit de tentoonstelling van de in Rotterdam gevestigde kunstenaar ‘thuis’, namelijk het (inter)nationale beeld van Nederland ten opzichte van actuele veranderingen in het Nederlandse culturele en politieke landschap.

Museuminformatie

Witte de With, Hedendaagse Kunst

Witte de With, Hedendaagse Kunst

Witte de With Center for Contemporary Art is the place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de internationale wereld van de hedendaagse kunst. Een vooruitstrevend platform waar ook ruimte is voor jonge, opkomende kunstenaars en curatoren. Naast tentoonstellingen organiseert Witte de With lezingen, filmvertoningen en andere evenementen, brengt boeken uit en heeft een divers en interactief educatie-aanbod. 

Foto: Bob Goedewaagen

Openingstijden

di t/m zo, 11-18 u
gesloten op ma (behalve Paas- en Pinkstermaandag), 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 11 jaar / Rotterdampas gratis, 12 t/m 18 jaar / CJP / student / 65+ / groep (min. 10 pers) € 3 korting
combikaart Witte de With/Tent € 9
 


Museumkaart geldig

Activiteit

Museumweekkorting

Museumweekkorting

Di 4 t/m zo 9 april: 50% korting. Voor Witte de With betaal je € 3 in plaats van € 6. Een combiticket voor TENT & Witte de With  kost € 4,50 in plaats van € 9.