West Den Haag

Fotoboek Harmen de Hoop

Pronkstuk

Fotoboek Harmen de Hoop

Kunstenaar Harmen de Hoop speelt met conventies. Plekken in de openbare ruimte worden door hem anoniem gemanipuleerd. Door het verplaatsen van voorwerpen, mensen en dieren wordt de interpretatie van de omgeving anders. De Hoop heeft bijvoorbeeld kapstokhaakjes bij de tramhalte opgehangen en een zebrapad in de stad gerestaureerd. En is het vreemd dat een kind speelt op een vluchtheuvel midden in de stad? Of niet? Wij hebben foto’s van zijn werk gebundeld in een unieke catalogus. Gratis voor elke Museumkaarthouder die ons museum bezoekt. Zolang de voorraad strekt! 

Delen

Exposities

11 mrt 2017 - 14 mei 2017 Somebody, Nobody, Anyone

Somebody, Nobody, Anyone

Het werk van de Duitse kunstenaars Christoph Girardet & Matthias Mùˆller richt zich op het re-contextualiseren van gevonden beeldmaterialen. Vaak maken zij gebruik van fragmenten uit oudere films vanuit verschillende genres die uit hun originele context worden gehaald. In Huis Huguetan is de eerste solo-expositie in Nederland van het duo plaats waarin een combinatie van gezamenlijke en individuele werken te zien is. Centraal staat de film personne. In verschillende scenes is dezelfde man te zien: hij is alleen, in gedachten verzonken, leidend aan een identiteitscrisis, terwijl hij zichzelf tegenkomt op verschillende leeftijden en af en toe verandert in anderen. Tussendoor zien wij beelden van niet werkende apparaten, een verongelukte auto, lege blaadjes papier, glazen die uit elkaar spatten op de grond en veel deuren die leiden naar niets. Ze lijken het voorbij gaan der dingen te symboliseren, de leegheid van het bestaan. Wat we zien is het effect van een met angst doordesemde maatschappij op een persoon – die verandert in iemand, niemand, iedereen.

Museuminformatie

West Den Haag

West Den Haag

West toont actuele kunst in de historische omgeving van Huis Huguetan in het hart van het Haagse Museumkwartier. De instelling is gefocust op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. West biedt kunstenaars ruimte en mogelijkheden om nieuw werk te ontwikkelen, en plaatst deze middels een brede dialoog in een maatschappelijke context. In het tentoonstellingsprogramma worden kunstwerken getoond die een uitdaging zijn voor de conditionering van de kijkers en hun perceptie van de kunst.

Openingstijden

wo t/m zo, 12-18 u
feestdagen gesloten

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 11 jaar gratis, scholier / student € 3


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleidingen

Rondleidingen

5, 6, 7, 8 & 9 april, 13 , 15 & 17 uur: Speciale rondleidingen door de tentoonstelling Somebody, Nobody, Anyone in het historische Stadspaleis Huis Huguetan. De Duitse video kunstenaars Christoph Girardet en Matthias Müller maken gebruik van beeldmateriaal uit vervlogen tijden. Zij halen fragmenten uit speelfilms, reclame- en bedrijfsfilms  uit de originele context. Het werk is nu voor het eerst solo in Nederland te zien. Tijdens uw bezoek  – ± 30 à 45 minuten ervaar je hoe hedendaagse kunst een mooi contrast vormt met architectuur uit de 17e eeuw.