Visserijmuseum Zoutkamp

Siegerlidas Hoeske

Pronkstuk

Siegerlidas Hoeske

Op de binnenplaats van het Visserijmuseum staat Siegerlida’s Hoeske, een origineel herbouwd Zoutkamper vissershuisje met een inrichting van rond 1900. In het hoeske is te zien hoe men vroeger leefde en werkte. Velen van u herkennen nog objecten van vroeger. Bij anderen zal er een gevoel van bewondering en verwondering zijn. Het maakt niet uit tot welke bezoekersgroep u behoort. Siegerlida’s Hoeske is van alle tijden en niet alleen waardevol voor Zoutkamp, ook voor de streek en de rest van ons land.

Delen

Museuminformatie

Visserijmuseum Zoutkamp

Visserijmuseum Zoutkamp

In het Visserijmuseum Zoutkamp krijgt u de gelegenheid om de geschiedenis en ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken én te ervaren. Het museum ligt aan de oude binnenhaven van de historische vissersplaats Zoutkamp en is gevestigd in de voormalige, monumentale 'betonningsloods' van Rijkswaterstaat. Op de binnenplaats staat Siegerlida’s Hoeske, een origineel herbouwd Zoutkamper vissershuisje met een inrichting van rond 1900. Beleef de wereld vanaf het water met de arrangementen die regelmatig worden georganiseerd met de museumschepen ZK 4 'Albatros' en ZK 31 'Neptunus'. Snuif eens de geur van vis, teer, hout en diesel op en vergeet even de huidige jachtige maatschappij!
 

Openingstijden

apr t/m jun, sep + okt: ma t/m vr: 10-17 u, za: 10-16 u, zo: 13-17 u
jul + aug: ma t/m vr: 10-17 u, za: 10-16 u, zo: 10-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 12 jaar gratis


Museumkaart geldig

Activiteit

Varen, hoe pel je garnalen, visje schilderen

Varen, hoe pel je garnalen, visje schilderen

Za 8 & zo 9 april 13-16 uur:  Vaartochtjes,± 20 minuten. Tegenover het museum kunt u inschepen op de ZK 31, een replica van een houten garnalensloep. De schipper geeft informatie over het gebied.  € 1 p.p. Alléén bij goed weer!

Za 8 & zo 9 april 13-16 uur: Demonstratie garnalen pellen. De garnalenpelsters, in traditionele kledij gestoken, tonen hun behendigheid en ontdoen de garnalen vliegensvlug van hun schaal. Natuurlijk mag u ook garnalen proeven.
 
Za 8 & zo 9 april 14-14.45 uur:  Rondleiding in het museum. Een gids geeft informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij.

Zo 9 april, 13-16 uur:  Kinderworkshop visje beschilderen. Onder leiding van een museumvrijwilliger kunnen kinderen hun eigen houten visje beschilderen en mee naar huis nemen.