Vorstnetten bij een boomkwekerij in Zundert

Pronkstuk

Vorstnetten bij een boomkwekerij in Zundert

Het lijken voorovergebogen Brabantse boerinnen in hun grijs-zwarte rokken die op het land aan het rooien zijn. Het lijkt zwart-wit maar is in kleur opgenomen. In werkelijkheid zijn het schouderhoge haagjes die tegen de vorst beschermd worden. Het Vincent van Goghhuis in Van Goghs geboortedorp Zundert vroeg in 2015 fotograaf Wiesje Peels (1975) en grafisch ontwerper Steffen Maas (1973) om als artists in residence kunst te maken geïnspireerd op leven en werk van Van Gogh. Dat resulteerde in Gogh with the flow: foto’s van mensen en landschappen die verwijzen naar Van Goghs werk, zoals zijn kleurenpalet in Brabant – donker – in dit geval een boomkwekerij in Zundert.

Wiesje Peels & Steffen Maas, Vorstnetten bij een boomkwekerij in Zundert, foto op dibond, 2015.

Delen

Museuminformatie

Vincent van GoghHuis

Vincent van GoghHuis

Het Vincent van GoghHuis is een levend kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars ooit. Het is geen klassiek museum, maar een actieve belevingswereld, voor zowel kunstliefhebber als toerist. Het Vincent van GoghHuis is een huis van herinnering en beleving. Vincent zelf neemt de bezoeker mee in een hoorspel vol kijkplezier. In het huis wordt ook aandacht besteed aan zijn vakbroeders. Kunstenaars die zich lieten of laten inspireren door Van Gogh staan centraal in de tijdelijke tentoonstellingen. In het Van Gogh Documentatiecentrum kunnen leerlingen en studenten gebruikmaken van het archiefmateriaal en een uitgebreide collectie boeken.

Openingstijden

woe t/m vrij 10-17, za + zo 12-17 u
gesloten op 1 jan, 1e Paasdag, Koningsdag, Corso-zo + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50, CJP / 65+ € 4


Museumkaart geldig

Activiteit

Workshops tekenen en schilderen

Workshops tekenen en schilderen

Zo 9 april, 13-16 uur: Doorlopende workshops tekenen/schilderen door Mike van der Pol bij de expositie Philip (Akkerman), Mike (van der Pol) & Vincent houden van Zundert.