Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns Plaatse

Pronkstuk

Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns Plaatse, een boerderij uit 1715, is ons echte goud. Tijdens een rondleiding door de boerderij en over het erf voelt u het leven op een Veluwse boerderij in de eerste helft van de vorige eeuw. Het 300 jaar oude hallenhuis, waarin mens en dier onder één dak woonden, is volledig ingericht. Op de deel zijn gereedschappen en werktuigen te zien. In het voorhuis zijn de bedsteden opgemaakt, het kabinet is volgepakt met linnengoed, in de laden ligt het zondagse goed. De gevulde weckflessen staan in de kelder klaar voor gebruik. In het expositiegebouw is nog meer te vinden over klederdrachten en de geschiedenis van de Veluwe. Neem ook een kijkje in het open depot. Hier geldt: aanraken mag!

Delen

Exposities

9 apr 2016 - heden Poppenhuizen en kijkkasten

Poppenhuizen en kijkkasten

Wie bij poppenhuizen als eerste denkt aan een huis waar kinderen mee spelen, moet even de knop omzetten. Want de 20 poppenhuizen en kijkkasten, die te zien zijn in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, zijn verzamel- en modelbouwobjecten van volwassenen en alleen bedoeld om naar te kijken. Maar dat kijken kun je dan ook eindeloos lang blijven doen. Steeds ontdek je weer andere miniatuurtjes, die zeer levensecht zijn nagemaakt van het werkelijke voorwerp.  De creativiteit en het vakmanschap van de getoonde objecten zijn indrukwekkend.
 

Museuminformatie

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns plaatse is een boerderij uit 1715. De inrichting van de oude stijlkamers, de opkamer en de deel schetsen een goed beeld van het leven rond 1900. In de wagenloods en op het erf staan werktuigen en gereedschappen van vroeger. Op de eerste verdieping van de kapschuur is een jaarlijks wisselende presentatie van klederdrachten. Er is ook aandacht voor de omgevingsgeschiedenis. De derde verdieping biedt ruimte aan tijdelijke exposities.

Openingstijden

mrt, nov + dec: wo + za 13.30-17 u
apr t/m okt: di t/m vr 11-17 u, za 13.30-17 u
jul t/m sep: ook zo 13.30-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 2


Museumkaart geldig