Veiligheidsmuseum PIT

​Blusboot Jan van der Heyde II

Pronkstuk

​Blusboot Jan van der Heyde II

Blusboot Jan van der Heyde II

De eerste blusboot van de Amsterdamse Brandweer was officieel een drijvende stoomspuit. Deze werd op 16 januari 1876 in dienst genomen en genoemd naar de beroemde uitvinder, schilder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden. De blusboot Jan van de Heyde II (1929) was zo stevig gebouwd dat hij sterk ijs kon breken en dus het hele jaar door in actie kon komen. Hij deed dienst tot 1983. Wist je dat de Jan van der Heyde II te zien is in de James Bond film Diamonds are Forever uit 1971? 

Delen

Exposities

11 apr 2017 - 2 jul 2017 Ontdek de wereld van de brandweer

Ontdek de wereld van de brandweer

De brandweer blust brand, maar wat doen zij nog meer? Ontdek het heden en verleden van de brandweer in Nederland bij Veiligheidsmuseum PIT. Doe de speciale tour door het museum over kunstenaar, uitvinder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden en ga aan boord van de historische blusboot Jan van der Heyde II. Ook kun je – verkleed als brandweerman of -vrouw – de brandweerspeurtocht doen.

Met Pasen en in de Meivakantie (22-30 april) is PIT ook open op maandag. In de meivakantie zijn er extra brandweeractiviteiten en demonstraties. Bekijk de website voor meer informatie.

Museuminformatie

Veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Volg dan een interactief lesje bij Veiligheidsmuseum PIT! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is veel te zien, maar ook veel te doen! Bekijk de historische collectie of speel spannende misdaadgames. Ben je geschikt als politieman? Hoe snel heb je de brand in de keuken geblust? Ben jij geflitst op de verkeersbaan? Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving. 

Openingstijden

di t/m zo 11-17 u (tijdens schoolvakanties (m.u.v. zomervakantie), 2e Paasdag + 2e Pinksterdag ook op ma)
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9,50, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 6,50, CJP/  professionals / veteranen: € 8,50, gezinskaart: € 27,50


Museumkaart geldig