Veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT
Kidsproof museum

PIT, vernoemd naar het blauwe zwaailicht, is hét museum voor politie, brandweer en ambulance. In het museum zijn de collecties van het voormalig Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum samengevoegd. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance via een historische collectie en interactieve games. Het museum is leuk voor jong en oud.

Beginnend bij het verleden, via het heden en eindigend met de toekomst krijg je een volledig beeld van de manier waarop veiligheid geregeld wordt in Nederland. Bezoekers ontdekken hier wat hulpdiensten doen voor onze veiligheid maar ook wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een veilige samenleving. Bewonder historische voertuigen en uniformen of neem een kijkje in de politiecel of in de wapenkluis.

Kinderen kunnen zich verkleden in de verkleedhoek en alle testen in het museum doen. Ben jij geschikt voor de brandweer, politie, of als ambulance chauffeur? Haal je skelterrijbewijs op de skelterbaan door een veilige ronde te rijden of doe één van de speurtochten.  

Contact

Veiligheidsmuseum PIT Schipperplein 4
1315SB Almere

T: 036-8446637
E: [email protected]
W: http://www.pitveiligheid.nl/