Van Gogh Museum

Van Gogh keert terug

Pronkstuk

Van Gogh keert terug

Twee pronkstukken: Van Goghs 'Zeegezicht bij Scheveningen' en 'Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen'. De twee kunstwerken werden in 2002 gestolen uit het Van Gogh Museum en zijn nu na ruim 14 jaar weer terug. De kunsthistorische waarde van de schilderijen voor de museumcollectie is groot. Zeegezicht bij Scheveningen is het enige schilderij in de collectie uit Van Goghs periode in Den Haag (1881-1883). Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen is een klein doek dat hij begin 1884 schilderde voor zijn moeder. 

Delen

Exposities

3 mrt 2017 - 11 jun 2017 Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair

Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair

Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair is een groots opgezette tentoonstelling van de fin de siècle prentencollectie van het Van Gogh Museum, één van de mooiste verzamelingen op dat gebied ter wereld. Meer dan 250 prenten van topkwaliteit, waaronder kleurige werken van Bonnard, Chéret, Steinlen en Toulouse-Lautrec zijn te zien, zo ook wereldberoemde affiches als Le Chat Noir en Le Moulin Rouge. De prenten worden getoond in samenhang met schilderijen, historische foto’s, verzamelaarsmeubilair en decoratieve voorwerpen en nemen je mee op een zintuigelijke reis door het kosmopolitische leven van het Franse fin de siècle (1890-1905).

22 mrt 2017 - 14 mei 2017 Van Gogh keert terug

Van Gogh keert terug

Na veertien jaar keren twee gestolen schilderijen terug naar het Van Gogh Museum: Zeegezicht bij Scheveningen (1882) en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884/85) van Vincent van Gogh. Op 30 september 2016 is bekendgemaakt dat twee schilderijen die in 2002 gestolen werden uit het museum, gevonden waren in de buurt van Napels in Italië. Van 22 maart tot en met 14 mei 2017 is een speciale presentatie rond de teruggekeerde werken, daarna worden de schilderijen gerestaureerd.

Museuminformatie

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Stap in de wereld van Van Gogh. De vaste collectie neemt je mee op een reis door het leven van Vincent van Gogh. Je ziet natuurlijk zijn meesterwerken, maar ook tekeningen en brieven. Je ontdekt de ideeën en ambities achter zijn kunst. Je volgt zijn zoektocht naar hoe hij zichzelf steeds weer kon verbeteren. Voor het eerst worden ook de mythes rondom Vincent, over zijn oor, ziekte en zelfmoord uitgebreid belicht in de vaste collectie. Zo krijg je een verrassende kijk op een kunstenaar die je misschien al dacht te kennen.

Tip: voorkom een wachtrij en koop online je ticket. Ook voor Museumkaarthouders!

Openingstijden

dagelijks 9-17 u, vri tot 22 u
25 t/m 31 dec: dagelijks 9-19 u, vri tot 22 u, 31 dec tot 19 u

klik hier voor specifieke openingstijden

Entree - Toegangsprijzen

volw € 17, t/m 17 gratis, CJP € 14
Boek nu je ticket online (ook met je Museumkaart) en sta niet in de rij!


Museumkaart geldig