Universiteitsmuseum Utrecht

​Schimmeljurk

Pronkstuk

​Schimmeljurk

Je leest het goed: deze jurk is gemaakt van schimmels. En dat is minder vies dan je misschien wel denkt. Kunstenares Aniëla Hoitink maakte dit pronkstuk samen met hoogleraar Han Wösten van de Universiteit Utrecht. Zoek de jurk en ontdek de bijzondere wereld van schimmels. Zou jij kleren van schimmels willen dragen in de toekomst?
 

Delen

Exposities

16 feb 2017 - 31 dec 2017 SchimmelLAB

SchimmelLAB

Zit jij in de toekomst op een kruk van schimmels? En droom jij van een schimmel met jouw naam? Kijk verder dan je groen uitgeslagen boterham en ontdek de bijzondere wereld van schimmels in het Universiteitsmuseum Utrecht. In de afgelopen honderd jaar zijn er al meer dan 100.000 schimmels verzameld. Maar er zijn er nog meer, verzamel jij mee? Bezoek het SchimmelLAB en ontdek wat onderzoek naar schimmels betekent voor de landbouw en nieuwe, duurzame materialen. In de tentoonstelling zijn een jurk van schimmels, schimmelschoenen en schimmelschalen te zien. En ben je benieuwd hoe een schimmel groeit? In de weekenden en schoolvakanties kun je zelf aan de slag en een eigen schimmel ‘bouwen’. De nieuw ontworpen schimmels worden verzameld en tentoongesteld.

Museuminformatie

Universiteitsmuseum Utrecht

Universiteitsmuseum Utrecht

Ga samen op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu. Trek een labjas aan en doe zelf proefjes in het Jeugdlab, of ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen mens en dier in familietentoonstelling Tot op het bot. Museumtuin de Oude Hortus is, met zijn kassen vol exotische bomen en planten, een verrassend stuk groen midden in de stad: elk seizoen weer anders!

Openingstijden

dagelijks 10 – 17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 8, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar/studenten/CJP/U-pas/65+ € 4,50, eenmalige toegang Oude Hortus € 2,50


Museumkaart geldig