Trompenburg Tuinen & Arboretum

Quercus pontica

Pronkstuk

Quercus pontica

Quercus Pontica

De Quercus pontica of Pontische eik. Een langzaam groeiende, meerstammige boom tot 7 m hoog met grote, gezaagde bladeren. Door de sterk vertakte groeiwijze heeft hij het aanzien van een uit de kluiten gewassen, bolronde struik. In de winter zijn de knoppen groot, hoekig en opvallend. De mannelijke bloeiwijzen zijn hangende katjes van wel 20 cm lengte! En de herfstkleur is fantastisch goudgeel. Heeft nu nog een klein verspreidingsgebied tussen de Kleine Kaukasus en de Zwarte Zee (Georgië, Turkije). 

Delen

Museuminformatie

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een heerlijke groene oase, een rustpunt net naast het centrum van Rotterdam. In Trompenburg staan honderden bomen en struiken en duizenden vaste planten, bollen en knollen. Trompenburg Tuinen & Arboretum bestaat al sinds 1850. Het was toen één van de vele buitenplaatsen in de ambachtsheerlijkheid Cralingen. Nu is het een aaneenschakeling van tuinen met waterpartijen, vaste plantenborders, een volière en een woestijnkas. Het oudste gedeelte van de tuin is aangelegd in Engelse Landschapstijl en ademt nog de sfeer van toen.

Openingstijden

apr t/m okt
ma: 12-17 u, di t/m vr: 10-17 u, za + zo: 10-17 u

nov t/m mrt
ma: 12-16 u, di t/m vr: 10-16 u, za + zo: 12-16 u

Goede Vrijdag, 1e + 2e Paasdag, 27 apr, Hemelvaartsdag, 1e + 2e Pinksterdag, 5 mei: 10-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 7,50, t/m 11 jaar gratis


Museumkaart geldig

Activiteit

Wandeling langs Kroonjuwelen

Wandeling langs Kroonjuwelen

Wo 5 april, 14-15.30 uur: Wandeling met een gids langs Kroonjuwelen van Trompenburg, speciaal voor Museumkaarthouders. Het is een preview van de tentoonstelling Kroonjuwelen, die opent op 22 april 2017. Hierin komen de meest bijzondere, vreemde en met uitsterven bedreigde soorten in het spotlicht. De wandeling duurt ± 1,5 uur.