Historische Bibliotheek

Pronkstuk

Historische Bibliotheek

Historische Bibliotheek
 
De historische Bibliotheek van Teylers Museum – uit 1826 – telt niet minder dan 25.000 boeken en 100.000 tijdschriften. De collectie is vooral natuurhistorisch en veel boeken komen uit de 18de en 19de eeuw. De boeken zijn nog steeds van onschatbare waarde en bijzonder goed bewaard gebleven. De bibliotheek is klassiek ingericht en volgens sommigen de mooiste ruimte in Teylers Museum. De bibliotheek is doorgaans voor publiek gesloten. Maar tijdens de Museumweek geven we unieke rondleidingen door dit prachtige deel van ons museum!

Delen

Museuminformatie

Teylers Museum

Teylers Museum

Wie de deur van museum aan het Spaarne opent, ziet in één oogopslag wat mensen zo enthousiast maakt. Het museum ademt de authentieke sfeer van de 18e en 19e eeuw – de tijd van de Verlichting. Al sinds 1784 is het publiek hier welkom om te komen kijken naar voorwerpen van kunst en wetenschap. Van machines die elektriciteit opwekken tot miljoenen jaren oude fossielen, historische boeken en munten. Kunstliefhebbers gaan naar Teylers vanwege zijn mooie collectie Hollandse meesters en de wereldberoemde prenten en tekeningen van Rembrandt en Michelangelo. In de moderne vleugel organiseert Teylers Museum tentoonstellingen en presentaties waarin delen van de uitgebreide vaste collectie een hoofdrol spelen, aangevuld met bijzondere bruiklenen.

Openingstijden

di t/m za 10-17 u, zo + feestdagen 12 -17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar € 2, CJP € 7,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Lorentz-rondleiding

Lorentz-rondleiding

4 t/m 9 april, 14 uur: Lorenz-rondleidingen. Wat deed Einstein in Teylers Museum? Je hoort het tijdens de Museumweek 2017, die bij Teylers Museum in het teken staat van Hendrik Lorentz, de grootste natuurkundige die Nederland heeft gekend. In aanloop naar het te openen Lorenz Lab zijn er speciaal gratis Lorentz-rondleidingen door onze historische Bibliotheek. Normaal gesproken blijft deze bibliotheek gesloten voor publiek. Let op, er kunnen maximaal 15 mensen mee per rondleiding. Op de dag zelf kun je een kaartje afhalen bij de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs.