Schlak - Giuseppe Licari

Pronkstuk

Schlak - Giuseppe Licari

TENT presenteert de solotentoonstelling Schlak van Giuseppe Licari. Licari onderzoekt de relatie tussen mens en natuur. Hij toont de slakken uit de  staalindustrie, die als restproduct overblijven nadat het ijzer er met 1535 ˚C is uitgesmolten. Licari toont zijn verzameling slaksteen in combinatie met beelden, waardoor tastbaar wordt hoe door menselijk handelen een heel nieuwe aardlaag is ontstaan. Hij won ook pigmenten uit de slaksteen, zoals kunstenaars vroeger pigmenten uit kostbare steensoorten haalden. Zijn geologisch-fotografisch archief dat getuigt van de economische en sociale processen die het hedendaagse landschap hebben gevormd.
 
 

Delen

Exposities

16 mrt 2017 - 14 mei 2017 Julien Grossmann - Customs and Claims

Julien Grossmann - Customs and Claims

Sculpturale geluidswerken spelen een hoofdrol in deze eerste solotentoonstelling van Julien Grossmann (Metz, 1983) in Nederland. Grossmann vormt muziekinstrumenten en geluidsapparatuur op ingenieuze wijze om, put uit geluidsopnames van begin 20ste eeuw tot vandaag, en legt verrassende verbanden met geschiedenissen van cultuur en globalisering. De tentoonstelling is evenzeer een auditieve als een visuele ervaring.

Museuminformatie

TENT

TENT

TENT is een platform voor  hedendaagse kunst, dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via zijn uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. De bezoeker maakt bij TENT kennis met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

di-zo 11-18 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 17 jaar / CJP / 65+ € 2,50, combikaart met Witte de With: € 9


Museumkaart geldig

Activiteit

Museumweekkorting

Museumweekkorting

Di 4 t/m zo 9 april: 50% korting. Voor TENT betaal je € 2,50 in plaats van € 5. Een combiticket voor  Witte de With & TENT  kost € 4,50 in plaats van € 9.