Streekmuseum Stevensweert Ohé en Laak

Op een Eiland in de Maas liggen de twee plaatsen Stevensweert en Ohé en Laak. Deze unieke ligging heeft de historie van beide dorpen bepaald. De vaste presentatie van het Streekmuseum begint met een film over de geschiedenis van de twee plaatsen waarnaar het museum is vernoemd. In het museum zijn interessante baggervondsten te zien, onder andere de Kantharos van Stevensweert. De late Middeleeuwen komen in beeld via het kasteel van Stevensweert en de beeldhouwer Jan van Steffeswert. Het Eiland in de Maas is vanwege zijn strategische ligging in 1632 ingenomen door de Spanjaarden en ingericht als een vesting met een radiaal stratenplan. De maquette van de vestingwerken geeft de bezoekers inzicht hierin. Na belegering in 1702 werd de vesting ingenomen door de Staatste troepen. Een maquette, opgegraven voorwerpen, schilderijen en interieurstukken geven een kijk op het verdwenen kasteel Walburg.

Bezoekersinformatie

Streekmuseum Stevensweert Ohé en Laak Jan van Steffeswertplein 1