Prachtig poppenhuis

Pronkstuk

Prachtig poppenhuis

Dit prachtige poppenhuis is uniek voor Zoetermeer. Het is rond 1900 gemaakt voor Elisabeth de Kater. De familie de Kater woonde in de Dorpsstraat op nummer 69. Ze hadden een goedlopend schildersbedrijf. Het poppenhuis is een replica van het woonhuis van de familie. Dat is bijzonder, want het echte huis staat er inmiddels niet meer. Het poppenhuis is altijd in de familie gebleven en in 2014 aan ons museum geschonken. We hebben het poppenhuis grondig laten restaureren en nu pronkt het in onze schatkamer. Het geeft een mooi beeld van Zoetermeer rond 1900. Zoetermeer was toen nog een dorp met nog geen 4000 inwoners. Inmiddels is het een bruisende stad met bijna 130.000 bewoners die overal vandaan komen.

Delen

Exposities

17 dec 2016 - 31 dec 2017 Terugblikken en vooruit kijken

Terugblikken en vooruit kijken

Beleef de AIVD in een mini-escape room, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis in Stadsmuseum Zoetermeer door vijf van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het museum. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

KidsQuest
In de tentoonstelling kunnen kinderen t/m 12 jaar gratis de KidsQuest doen: een speurtocht in en over de tentoonstelling.

Museuminformatie

Stadsmuseum Zoetermeer

Stadsmuseum Zoetermeer

In het Stadsmuseum Zoetermeer valt van alles te zien en te beleven. Het museum beheert, behoudt en verzamelt het geheugen van de stad, en bouwt samen met de inwoners van Zoetermeer aan de toekomst van de stad. Het museum richt zich op de verre en nabije geschiedenis van Zoetermeer en – in aansluiting op de groeikernstatus – op naoorlogse wooncultuur. Het verleden en heden van Zoetermeer worden op een boeiende manier in beeld gebracht in de Schatkamer. Meerdere keren per jaar zijn er wisselexposities over interessante en actuele thema’s.

Openingstijden

di t/m do 10-16 u, za + zo 13-17 u
gesloten op 1 jan + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 12 jaar / CJP gratis


Museumkaart geldig

Activiteit

Vijf exposities in nieuw jasje

Vijf exposities in nieuw jasje

3 t/m 9 april: 50% korting. Kom de tentoonstelling Terugblikken en Vooruitkijken: Oude hits in een nieuw jasje bekijken. Beleef de AIVD in een mini-escaperoom, voel je Forever young in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis met ons mee door vijf van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Wij presenteren ze in een nieuw jasje. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken een ware beleving!