Stadsmuseum Rhenen

Stadsmuseum Rhenen

Neanderthalers. Frankische vorsten. De heilige Cunera. Soldaten – Spaanse, Franse, Engelse en Duitse. Maar ook een Winterkoning in ballingschap, veermannen en kunstenaars, zelfs Rembrandt. Ze zijn de hoofdrolspelers in de verhalen in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen.
In het Oude Raadhuis – het mooiste monument van de stad – ontdekt u Rhenen als stad van schatten, strijd en schoonheid. Een plaats die ook verbonden is met grote historische gebeurtenissen en (inter)nationale netwerken. Op uw pad door het museum vindt u archeologische topstukken, die de Rhenense bodem prijs gaf – van bronzen speren tot goudschatten en sieraden. Maar ook voorwerpen die de spotlichten zetten op de geschiedenis van de stad, en op Rhenen in woelige tijden. Denk aan de oorlog met de Spanjaarden of aan de Tweede Wereldoorlog.

Rhenen, zo idyllisch gelegen tussen heuvelrug en rivier, is voor kunstenaars al eeuwenlang en inspiratiebron. U kunt zich verheugen op een mooie collectie schilderijen en prenten, die u de pittoreske stad en omgeving laten zien. Filmpjes en foto’s, en een virtuele route door Rhenen maken de presentatie extra afwisselend.

Naast de vaste presentatie biedt het museum een programma van tentoonstellingen en activiteiten. Er is een prachtig Museumcafé!

Contact

Stadsmuseum Rhenen Markt 20
3911LJ Rhenen

E: [email protected]
W: www.stadsmuseumrhenen.nl