Maquette van het Belgenkamp

Pronkstuk

Maquette van het Belgenkamp

Bijzonder en nog steeds actueel is onze maquette van het Belgenkamp. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) weken ongeveer veertigduizend Belgische militairen uit naar het neutrale Nederland. Volgens het internationaal recht was Nederland verplicht de militairen te ontwapenen en op te sluiten. Het Belgenkamp in Harderwijk bood plaats aan zo’n dertienduizend militairen. Van het kamp is niets terug te vinden, maar bij ons komt de honderd jaar oude maquette tot leven met projection mapping, waarbij beelden over de maquette worden geprojecteerd. We kunnen bijvoorbeeld onweer boven het kamp laten losbarsten of het licht in de barakken aandoen. Een magisch effect!

Delen

Exposities

21 jan 2017 - 7 mei 2017 Maarten ’t Hart en de kunst van het kijken

Maarten ’t Hart en de kunst van het kijken

De kunstschilder Maarten ’t Hart is een fijnschilder. Hij schildert en tekent zeer realistisch kerken en kastelen, schuren, boerderijen, woonhuizen en stationsgebouwen. De tentoonstelling in het Stadsmuseum Harderwijk laat een uitgebreid overzicht zien van werk uit de eigen collecties en schilderijen en tekeningen afkomstig uit particuliere verzamelingen. Schilderijen van De Vischpoort en de Grote Kerk uit Harderwijk zijn te zien op de tentoonstelling; iconische beelden. Kijk door de ogen van Maarten 't Hart; dan hoor je ergens ver weg kerkgezang en zeemansliederen.

Museuminformatie

Stadsmuseum Harderwijk

Stadsmuseum Harderwijk

Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud. De begane grond is vrij toegankelijk. Er zijn (verkoop)exposities, je kunt een kop koffie drinken of lunchen in het Cultuurcafe, de museumwinkel bezoeken of de binnentuin bekijken.

Openingstijden

di t/m za 10-17 u, zo 12-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 6, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 18 jaar € 3,50


Museumkaart geldig