Stadsmuseum Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2 - 7001BS DOETINCHEM 0314 - 335557 http://www.stadsmuseumdoetinchem.nl info@stadsmuseum.nl
9e eeuws Vikingzwaard

Pronkstuk

9e eeuws Vikingzwaard

Dit zogenoemde Vikingzwaard is een heel bijzonder collectiestuk. Het stamt uit de ± 9e eeuw en is gemaakt van ijzer met een gevest, vervaardigd uit een goudlegering. Het feit dat het gevest nog aan het zwaard vast zit maakt dit wapen zo bijzonder. Het is gevonden tijdens opgravingen in de rivierbedding van de Oude IJssel. Of het zwaard ook daadwerkelijk een Viking heeft toebehoord blijft tot op de dag van vandaag niet met zekerheid te zeggen.
 

Delen

Museuminformatie

Stadsmuseum Doetinchem

Stadsmuseum Doetinchem

Het Stadsmuseum Doetinchem is gevestigd in het Oude Postkantoor van Doetinchem. Een gebouw uit 1920 met monumentale status en één van de mooiste voorbeelden van de Amsterdamse School stijl in de Achterhoek. Het Stadsmuseum laat de geschiedenis van Doetinchem zien aan de hand van een aantal bijzondere objecten; waaronder twee prachtige maquettes. Naast geschiedenis besteed het Stadsmuseum Doetinchem ook aandacht aan kunst, design en erfgoed middels diverse wisseltentoonstellingen. De vrijwilligers vertellen u graag meer over het museum en de collectie. Naast het museum treft u in het bijzondere gebouw ook restaurant Het Borghuis, de VVV Doetinchem en de Kunstuitleen Doetinchem aan.

Openingstijden

di t/m za 10-17 u, zo 13-17 u
gesloten op 1 jan, 1e Paas- en Pinksterdag en 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 4,50, t/m 15 jaar gratis


Museumkaart geldig