Speelgoed en Carnavalsmuseum Op Stelten

Zandheuvel 51 - 4901HT OOSTERHOUT (0162) 45 28 15 http://www.speelgoedmuseum.nl/
Ankerbouwstenen

Pronkstuk

Ankerbouwstenen

Het Speelgoedmuseum heeft de grootste collectie Ankerbouwstenen in huis, ons pronkstuk. Er zijn indrukwekkende bouwwerken van gemaakt. Met dit speelgoed – de voorloper van Lego – werd eind 19e eeuw alleen in hele rijke gezinnen gespeeld. De aanschaf van de dozen echte gebakken steentjes compleet met zuilen en glas-in-lood-ramen om kerken mee te bouwen, was heel erg prijzig. In het museum staat een ladekastje met steentjes dat een jaarsalaris kostte.

Museuminformatie

Speelgoed en Carnavalsmuseum Op Stelten

Speelgoed & Carnavalsmuseum Op Stelten is een modern museum vol speelgoed uit vroeger tijden. Via de speelgoedkast kom je in zes zalen. Het museum voert je langs de geschiedenis van het carnaval in Oosterhout. Ook kun je er een virtuele wagen bouwen die in de optocht meerijdt. In het Poppenparadijs kunnen alle lades en kasten open. Bij Stoer Speelgoed kunnen de spectaculaire Meccano bouwwerken en de houtfabriek in beweging gezet worden. Neem in de zaal De Voorstelling Begint plaats in het theatertje voor een verrassende toverlantaarnvoorstelling. Neem een fotospeurtocht mee of leen het boekwerkje met informatie over bijzondere stukken uit de collectie.

wo t/m zo, 13-17 u, in de zomervakantie ook op ma + di
1e + 2e Paasdag, 1e + 2e Pinksterdag, 13-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen