Rotterdams Radio Museum

​Philips Televisie TX 594 U

Pronkstuk

​Philips Televisie TX 594 U

Philips Televisie TX 594 U

In 1951 konden we in Nederland voor het eerst een tv-toestel kopen. Daar ging een heel ontwikkelingstraject aan vooraf. Bij Philips had men al behoorlijk wat ervaring met radiotoestellen, maar televisie was toch wat anders. In 1949 kwam Philips met de TX 594 U, een testtoestel. Er worden er ongeveer 200 van geproduceerd. Ze werden bij personeelsleden van Philips thuis geplaatst. Philips verzorgde testuitzendingen via een eigen tv-zender. De kijkers moesten rapporteren over de kwaliteit van het beeld en het geluid. Ons exemplaar is een uniek pronkstuk.

 

Delen

Exposities

27 nov 2016 - heden 65 jaar televisie in Nederland

65 jaar televisie in Nederland

65 jaar televisie in Nederland is een nieuwe thema-tentoonstelling over de ontwikkeling van de televisie in Nederland in het Rotterdams Radio Museum. Met interessante videopresentaties en demonstraties vanaf het eerste televisietoestel van Philips (de TX400) uit 1951 tot aan de huidige Smart televisies met een gebogen scherm.

Op 27 november kunt u vanaf 12 tot 16 uur rondwandelen op de traditionele RRM Radiobeurs die gehouden wordt in de kelder van Correct.

Museuminformatie

Rotterdams Radio Museum

Rotterdams Radio Museum

Het Rotterdams Radio Museum is gevestigd in een voormalige opslagloods van de NS. Het toont behalve oude radio’s ook platenspelers, bandrecorders en de eerste televisietoestellen en videorecorders. De verzameling radio’s van het museum bestrijkt een periode van ongeveer 100 jaar. Geniet van de eerste Corver kristalontvanger en de unieke Nonera radio met zijn karakteristieke hoornluidspreker, maar ook van diverse gadgets. Behalve aan radio’s biedt het museum ook onderdak aan nostalgische televisies, oude computers en stereoapparatuur. Ook is er een afdeling gewijd aan maritieme elektronica. Hier zijn onder meer radar- en navigatiesystemen te zien.

Openingstijden

do t/m zo, 13-16 u
gesloten op feestdagen

Entree - Toegangsprijzen

gratis


Museumkaart niet geldig