PreHistorisch Dorp

​Gouden munthanger

Pronkstuk

​Gouden munthanger

De gouden munthanger van Eindhoven: pronkstuk van het preHistorisch Dorp. Deze bijzondere munthanger uit de tijd van de Vikingen werd in 1997 met een metaaldetector gevonden.  Op de plek waar ook een nederzetting uit omstreekst 950 na Chr. is opgegraven. Het hoofdgebouw van de nederzetting is een Adelijke Hoeve, het een na grootste gebouw in Noord-Brabant uit die tijd. Hier werden onder meer paarden gehouden. In het preHistorisch Dorp is de hoeve geheel herbouwd. De heer van de hoeve (op de foto) is de vermoedelijke eigenaar van de munthanger. De munthanger gaf de drager groot gezag.
 

Delen

Museuminformatie

PreHistorisch Dorp

PreHistorisch Dorp

Beleef zes historische tijdperken van prehistorie tot aan late Middeleeuwen in preHistorisch Dorp in Eindhoven. Loop het tijdpad, ontdek 23 tijdkisten en verzamel 6 historische souveniers.

In het weekend start ieder half uur een nieuwe historische activiteit of rondleiding. Ontmoet prehistorische boeren en middeleeuwse ambachtslieden. Bak samen Germaanse koeken, leer boogschieten of maak een Romeinse mantelspeld. In de zomer vaar je in prehistorische boomstamkano’s!

 

Openingstijden

apr t/m okt di t/m zo 11-17 u, tijdens de schoolvakanties ook op ma
nov t/m mrt: alleen open voor groepen & arrangementen

 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 3 jaar gratis, CJP / 65+ € 4,50
weekend/feestdagen/schoolvakanties: volw € 8,50, t/m 3 jaar gratis, CJP / 65+ € 7,50
 


Museumkaart geldig