Pieter Vermeulen Museum

Nieuwe aaivos

Pronkstuk

Nieuwe aaivos

Tijdens de Museumweek is onze nieuwe 'aaivos' weer te zien en te voelen. Ruim 15 jaar was de oude aaivos een geliefde attractie. Maar na al die knuffels van enthousiaste bezoekers is hij toe aan zijn pensioen. Met behulp van de Rabobank konden wij een nieuwe vos aanschaffen. Zodat kinderen – en natuurlijk ook oudere bezoekers – van heel dicht bij kunnen ervaren hoe zo’n vos, die bij ons in de Kennemerduinen veel voorkomt, er nu precies uitziet. De meeste vossen zien er al lang niet meer uit zoals de traditionele vos die we van oude verhalen en plaatjes kennen, met een witte puntstaart en een witte bef. Tegenwoordig zijn heel wat vossen donkerder getint, zoals goed te zien is bij onze nieuwe aanwinst.

 

Delen

Exposities

19 mrt 2017 - 3 sep 2017 Poepgoed - scheid goed

Poepgoed - scheid goed

De duo-expositie Poepgoed/scheid goed in het Pieter Vermeulen Museum gaat over duurzaamheid, afval en poep in de ruimste zin van het woord. Zo leer je over vieze en schone energie via experimenten in het jeugdlab met zonne-energie raceauto’s en zonne-energie dieren, een windtunnel en zelf energie opwekken! Ook ervaar je hoe je duurzaam kunt wonen. Met het afvalgrijpspel houd je je bezig met zwerfafval, afvalscheiding en recycling. En er is poep! Dat is ook afval! Interessant is te ontdekken dat ook poep wordt hergebruikt in de landbouw of als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen. Er zijn achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen, woordspelingen en tientallen voorbeelden met poepgewoonten van dieren. Er kan geflipperd worden in de darmen van een zebra er zijn allerlei interactieve vragenkastjes, filmpjes, kakdozen en poeptonnen. De kijkwijzer voor jonge kinderen en het opdrachtenboekje voor oudere kinderen leiden de bezoekers door het land van poep, afval en duurzaamheid.
 

Museuminformatie

Pieter Vermeulen Museum

Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie. Maak hier op speelse wijze kennis met de gevarieerde natuur in Kennemerland. Opgezette dieren zijn van dichtbij te bewonderen, er is altijd een leuke doe- en ontdektentoonstelling en de knutseltafel staat klaar om een origineel kunstwerkje te maken. Ga je liever naar buiten, dan huur je een natuurpadtas met materialen om het boekje met de opdrachten over bomen, vogels en struiken in het park te beantwoorden. Voor oudere kinderen is de GPS-bomenroute een echte aanrader.

Openingstijden

wo, vr + zo 13-17 u, tijdens schoolvakanties di t/m vr + zo 13-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 12 jaar / CJP / 65+ € 2,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Knutselen en poppenkast

Knutselen en poppenkast

Wo 5, vr 7 & zo 8 april, 13.30-15.30 uur: Knutselworkshops. Zelf een afbeelding van de Aaivos maken:

Wo 5 & vr 6 april, 13.30 uur: Poppenkastvoorstelling Poep en Troep die aansluit bij de tentoonstelling Poepgoed / Scheid Goed .