Het Kapelletje

Pronkstuk

Het Kapelletje

Een van de pronkstukken van het Philips Museum, het Kapelletje uit 1931, met golven en sterren als versiering van de luidsprekeropening. Het Kapelletje, ontworpen door Louis Kalff, is een vroeg voorbeeld van baanbrekend Philips- design. Deze radio uit begin jaren dertig onderscheidt zich van zijn hoekige tijdgenoten door zijn afgeronde vormen en de prominente plaats van het Philips beeldmerk. Door de aansprekende designs en de goede signaalontvangst werd Philips begin jaren dertig marktleider, met meer dan een miljoen verkochte radio’s.

Delen

Exposities

1 nov 2016 - 30 apr 2017 Space Age Design

Space Age Design

Het Philips Museum gaat terug naar de sixties en seventies met een tijdelijke expositie over design tijdens de hoogtijdagen van het ruimtetijdperk. De ‘Space Age’ begon met de lancering van de Spoetnik in 1957. Het was een periode van ongekende welvaart en baanbrekende omwentelingen, van optimisme, geloof in de toekomst en een haast onbegrensd vertrouwen in wetenschap en techniek. Het optimisme van het ruimtetijdperk had een grote impact op vormgeving, architectuur, mode, film, muziek en techniek van de jaren 60 en 70, ook bij Philips. Dit kwam tot uiting in producten, reclame en gebouwen, zoals het Evoluon uit 1966.

In de expositie Space Age Design geven verschillende producten, affiches en modellen van Philips een unieke impressie van deze periode. De Space Age en het gedachtengoed uit de jaren zestig en zeventig hebben ook invloed gehad op latere en hedendaagse Philips-ontwerpen en -uitingen. In de expositie zijn daarvan enkele voorbeelden te zien, evenals bijzondere prototypen.
 

Museuminformatie

Philips Museum

Philips Museum

In het fabriekje waar Gerard Philips zijn eerste gloeilampen maakte, is nu het Philips Museum gevestigd. Het museum geeft een fascinerend beeld van hoe een kleine lampenfabrikant zich tot een wereldconcern heeft ontwikkeld. Aan de hand van bijzondere verhalen en objecten maakt de expositie voelbaar wat de impact van Philips op het leven van mensen is. Vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties van morgen. De ‘Innovation and you’ Experience biedt een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die nieuwe technologie daarin speelt.
 
Het Philips Museum is voor alle leeftijden. Voor het gezin is er Mission Eureka, een innovatief groepsspel op een iPad.
 

Openingstijden

di t/m zo, 11-17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 25 + 26 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar € 4,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Vintage Philips Weekend

Vintage Philips Weekend

Za 8 en zo 9 april, 11-17 uur: Het Vintage Philips Weekend is een feest van herkenning en nostalgie. Verzamelaars en verzamelaarsclubs presenteren hun mooiste objecten! Bezoekers kunnen herinneringen ophalen aan de hand van oude buizenradio's, grammofoons, audio en videoapparatuur uit de 60 en 70-er jaren. Ook zijn er diverse vintage scheerapparaten, LP- en singlehoezen en andere bijzondere Philips items te zien, zoals reclame-uitingen. Er zijn ook diverse optredens.