Paleis Het Loo

Paleis Het Loo
Kidsproof museum

Paleis Het Loo is tot medio 2021 gesloten.  De tuinen, stallen, museumwinkel, restaurants en het Kinderatelier zijn wel open van 2 april t/m 29 september. Rond Kerst wordt er 3 weken lang een Winterpaleis georganiseerd op het Stallenplein. Zie voor meer informatie de website van Paleis Het Loo.

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Drie eeuwen lang werd het als zomerverblijf bewoond door stadhouders, koningen en koninginnen. Nu krijgen bezoekers een uniek kijkje in de wereld van de Oranjes. Ook al is het hoofdgebouw tijdelijk gesloten, de tuinen en stallen bieden genoeg voor een ware tijdreis. Wandel door de barokke tuinen en het Paleispark, bezichtig de vorstelijke voertuigencollectie en bezoek de paardenstallen. In de stallen wordt in de tentoonstelling Dieren van Oranje het verhaal verteld over de bijzonder band tussen de Oranjes en hun huis- en buitendieren. Van april t/m september zijn er evenementen voor jong en oud. Door de ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is een bezoek aan Paleis Het Loo in ieder jaargetijde uniek. 

Voor kinderen: Driehonderd jaar lang woonden in Paleis Het Loo Oranje-koningen, koninginnen en stadhouders. Nu kun jij er een kijkje nemen. Doe de speurtocht door de tuinen en stallen en ontdek alle geheimen. In het Kinderatelier ontmoet je tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck. En het leuke is: je kunt zelf meehelpen. Maak een koninklijk boeket, ontwerp je eigen paleis en maak het rijtuig of de auto klaar of vertrek.

Contact

Paleis Het Loo Amersfoortseweg
7313AA Apeldoorn

T: 055 5772400
E: [email protected]
W: www.paleishetloo.nl