Openbaar Vervoermuseum Doetinchem

Schaalmodellen Geldersche Tramwegen

Pronkstuk

Schaalmodellen Geldersche Tramwegen

Onlangs ontving ons museum een gift van Mw. C. Zantinge. Een collectie schaalmodellen van bussen van de Geldersche Tramwegen, schaal 1:16. Type De Dion Bouton, Kromhout en Citroën C6G. De heer Ton Zantinge heeft er jaren aan gewerkt. De modellen zijn tot in de perfectie gefabriceerd, met de juiste kleurstelling, handgeschilderde opschriften en 'originele' interieurs. Zantinge was  lange tijd treindienstleider bij de GTW en werd ook ingeschakeld bij ongelukken. Ton overleed in november 2016, op 90 jarige leeftijd.
 

Delen

Museuminformatie

Openbaar Vervoermuseum Doetinchem

Openbaar Vervoermuseum Doetinchem

Het Openbaar Vervoermuseum toont waardevolle, veelal antieke, modellen op het gebied van trein-, tram- en busvervoer. Hiermee schetst het een beeld van de ontwikkelingen van het openbaar vervoer in Nederland. Het museum is ontstaan uit de verzameling van Cor Ooijevaar, een gepassioneerd treinliefhebber. De vaste expositie toont schaalmodellen van treinen, trams en bussen en andere voorwerpen die met het openbaar vervoer te maken hebben. De historie wordt verlevendigd aan de hand van foto’s en bewegende beelden. Veel modellen rijden op de modelbanen. De collectie varieert van de paardentram tot de moderne hoge snelheidstrein.

Openingstijden

di t/m za 10-17 u, zo + feestdagen 13-17 u

Entree - Toegangsprijzen

volw € 5, t/m 12 jaar € 1,50, CJP € 3


Museumkaart geldig

Activiteit

Lego, kleuren en speelgoed

Lego, kleuren en speelgoed

Do 6 t/m za 8 april, 12.17 uur: Bouwen met blokken. Kinderen kunnen met Lego spelen én ook met antiek speelgoed uit begin 19e eeuw. Er zijn kleurplaten , een ruimte met speelgoed van nu en er zijn films voor jong en oud.