Oertijdmuseum De Groene Poort

Iguanodon en holenleeuw

Pronkstuk

Iguanodon en holenleeuw

Het Oertijdmuseum heeft als topstuk bijzondere fossielen uit Nederlandse bodem: zeer zeldzame vondsten, waarvan enkele zelfs nieuw zijn voor de wetenschap. Het zijn drie botten van de dinosaurus Iguanodon – opgevist in de Noordzee – een holenleeuwkaak uit Oosterbeek, walvisschedels uit Liessel, de oudste witte haai uit Balgoij, een zee-egel en krab uit Miste, mammoetkiezen uit Liempde, een zaagvissnuit uit Maastricht en de oudste hondachtige uit Mill. De oudste vondsten zijn ± 140 miljoen jaar oud, de jongste stammen uit de laatste ijstijd.

Delen

Museuminformatie

Oertijdmuseum De Groene Poort

Oertijdmuseum De Groene Poort

Oertijdmuseum de Groene Poort is een museum waar je alles kunt vinden over de Oertijd. Bekijk binnen en buiten de uitgebreide collectie fossielen, dinosaurusskeletten en bijzondere plant- en boomsoorten. Doe een spannende speurtocht en wandel tussen levensechte dinosaurussen waaronder een Giganotosaurus van 15 meter lang! Er is ook een speeltuin, een filmzaal, museumcafé en –winkel. Er worden regelmatig speciale activiteiten (zoals determinatiedagen) en tentoonstellingen georganiseerd.

Kijk voor actuele informatie op de website van het museum.

Openingstijden

di t/m zo 10-17 u
kinderfeestjes, groepen en scholen op afspraak

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9, t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 11 jaar € 6


Museumkaart niet geldig

Activiteit

Eieren, nesten en embryo’s van dino's

Eieren, nesten en embryo’s van dino's

Di 4 t/m zo 9 april, 10-17 uur: Speciale expositie over de eieren, nesten en embryo’s van dinosaurussen. Fossiele dinosaurus-eieren, gevonden tijdens eigen expedities in Frankrijk en Spanje vormen de basis, aangevuld met fossiele eieren uit China en prachtige replica’s van dino-embryo’s in diverse eieren. Bewegende en geluid-makende dinosaurusjes die net uit het ei komen maken deze expositie geschikt voor jong en oud. Wist u dat de grootste dinosaurussen ooit – 40 meter lang en 80.000 kilogram zwaar – uit eieren kwamen niet groter dan een handbal?