Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum
Kidsproof museum

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed inspireren ze je met hun verhalen. Gaan je kinderen aan het werk op het Kindererf? Of spelen ze toch liever op het Zaanse Plein? Worden het poffertjes met poedersuiker of toch die verse krentenbol van de bakker? Vergeet een ritje met de historische tram ook niet!

Heel 2019 staat in het Openluchtmuseum in het teken van het thema: Gruwelijk Lekker. Ontdek smaken door de eeuwen heen. En beleef de winters van vroeger in het Openluchtmuseum. Tijdens de winterperiode kun je schaatsen op de ijsbaan of glij je samen van de spectaculaire sleebaan. Breng een bezoek aan de winterkermis, luister naar de spannende winterverhalen of bak een broodje boven op het knisperende vuur. 

Canon van Nederland
De Canon van Nederland laat de geschiedenis van ons land zien, van ‘hunebed tot heden’. In tien enorme filmsets zie, hoor en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden. In de Canon wordt de geschiedenis van het dagelijks leven met de grote gebeurtenissen uit het verleden verbonden. 
 

Bezoekersinformatie

Nederlands Openluchtmuseum Hoeferlaan 4
6816SG Arnhem

T: 026 - 35 76 101
E: info@openluchtmuseum.nl
W: www.openluchtmuseum.nl

Openingstijden 29 mrt t/m 27 okt
zomerprogrammering, dagelijks 10-17 u (za, zo + vakanties Canongebouw open tot 18 u)

29 okt t/m 5 dec
najaarsprogrammering: beperkt aanbod: Canonpresentatie en wandelpark open, 11-16 u

7 dec t/m 19 jan 2020
winterprogrammering, ma t/m vr: 11-17 u, ijsbaan en entree tot 18 u
za, zo + vakanties: 10-18 u, ijsbaan + entree tot 19 u

gesloten op 1 jan + 25 dec, op 24 + 31 dec sluit het museum om 17 u

Toegangsprijzen Volw € 19,50
t/m 3 jaar gratis
4 t/m 12 jaar € 16,50
Parkeren € 7 

Kaarten zijn online met € 1,50 korting te koop