De Potvis

Pronkstuk

De Potvis

Sinds enkele jaren zien bezoekers van Natuurmuseum Brabant al voor binnenkomst een van de meest indrukwekkende objecten: het skelet van een Potvis, een walvissoort. Dit skelet – 15 meter lang, 1000 kilo zwaar – is van één van de drie potvissen die in 1995 in Scheveningen aanspoelden. Helaas worden de walvisachtigen steeds bekender doordat zij regelmatig een verkeerde 'afslag' nemen in de Noordzee en vervolgens stranden. De Potvis is geen vis, maar een zoogdier dat optimaal is aanpast aan het zeeleven. Kijkt u maar eens hoe de tot voorvinnen geëvolueerde voorpoten er uitzien: het bouwplan is hetzelfde als dat van een mensenarm, alleen de vorm van de botten is anders. De achterpoten zijn in de evolutie verdwenen en van het bekken zijn twee piepkleine botjes over.

Delen

Exposities

22 sep 2016 - heden BOS

BOS

Natuurmuseum Brabant heeft een eigen experience voor 4 tot 8 jaar. BOS (Beleef Ontdek Samen) heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. In de zaal is er van alles om te ontdekken: je kunt onweer nadoen, in een konijnenhol kruipen of opdrachten doen in de sfeer van het seizoen. Door die opdrachten groeit er een virtuele museumboom mee in de zaal. En op de projectievloer kun je – door je hele lijf te bewegen – het landschap veranderen: zo maak je bijvoorbeeld een heksenkring van paddenstoelen. Een feest voor alle zintuigen!

Museuminformatie

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant is voor iedereen leuk, of je nou 3 bent of 83. Ga op ontdekkingstocht door de natuur, bewonder planten, dieren, stenen en fossielen of onderzoek zelf een object. Ga op mammoetjacht en ontmoet Neanderthalers in IJstijd! of word natuuronderzoeker in de OO-zone. In de tentoonstelling De ware Wolf kun je je wolvenkennis testen of een 'tattoe' zetten. De dieren van Jeroen Bosch leert je alles over de vele dieren die op Bosch’ schilderijen voorkomen en voor de kleintjes is er een hele zaal met kinderheld Kikker. Geen tijd om je te vervelen!

Openingstijden

di t/m zo, 10-17 u, tijdens schoolvakanties ook op ma
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 11, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 9, CJP 13-17 jr € 8, CJP 18+ / student € 10, 65+ € 11 (vrijdag gratis)


Museumkaart geldig